7876 8672 - Denne side er et produktkatalog og linker til shops med produkterne [email protected]

Cykelbeklædning

Cykelbeklædning er hvad der holder dig varm og lader varmen slippe ud, når du cykler.  Cykelbukser er vigtige, da de sørger for, du får en god komfort, når du cykler. Du kan få både korte og lange cykelbukser, og også thermocykelbukser til kørsel om vinteren, så du bedre kan holde varmen. Cykelbusker laves i tre hovedgrupper:

– Cykelbukser til mænd
– Cykelbukser til kvinder
– Unisex cykelbukser

Udover cykelbukser, får du også brug en cykeltrøje og en cykeljakke. Ud over cykeltrøje og cykeljakke er der flere ting, der falder ind under kategorien cykelbeklædning. Du kan udvide med en cykelvest, cykelhandsker, benvarmere, strømper, svedtrøjer, regntøj osv. Derudover kommer der ting som cykelhjelm, cykelbriller, buksefedt mm.

Cykler

Er du til fart eller terræn?
På landevejen går det stærkt – og du har brug for en avanceret cykel for at maksimere udbyttet af dine anstrengelser, når du sidder i sadlen og træder pedalerne. Går du all-in får du en cykel med carbon ramme, der hjælpe med at holde vægten nede og overføre så meget energi fra dit tråd til fremdrift som muligt. Med hjul fra Mavic, en carbon forgaffel og Shimano Ultegra 6800 krydret med hydrauliske skivebremser er du ret godt kørende – for at sige det mildt. Men mindre kan selvfølgelig også gøre det – skal du til at begynde med at cykle, vil en mindre avanceret cykel være en bedre start. Så kan man efterhånden opgradere, når behovet melder sig og cyklen bliver flaskehalsen for dine forbedringer.

I skoven og terrænet går det også stærkt, men på en helt anden måde end på landevejen. Der skal tages hurtige beslutninger om hvilket spor, der skal køres – en beslutning der afgør, om du kommer godt igennem de næste 50 meter, eller om du ender med hjulene i vejret. Mountainbiken skal være solid og med en tyk ramme får du en solid mountainbike. Det er lidt noget andet grej, der sidder på mountainbikes i forhold til det, du finder på en racercykel. På topmodellerne finder du f.eks. Sram XX! Gear, RockShox RS1 forgaffel – det hele sidder på et carbon stel, der gør din mountainbike let og superstærk – klar til at følge dig i skoven.

Udover racercykler og mountainbikes finder du også almindelige herre-, dame- og børnecykler. Det er cykler der ”bare” skal bringe os fra A til B på en sikker og komfortabel måde. Der er ikke behov for at skulle presse de sidste 3% ud af sig selv og grejet. Her er det helt ok med en hyggelig tur, hvor der er tid til at nyde naturen med et par stop undervejs.

Hjul og dæk

Ligesom på biler er det ikke helt ligegyldig, hvilke hjul og dæk du sætter på din cykel. Dækket er din eneste direkte kontakt med asfalten eller skovbunden, alt efter hvor du kører. Denne kontakt skal helst være i orden – ellers er det ret lige meget hvor meget udstyr, du har skruet på cyklen. Hvis ikke dækkene holder kontakten med underlaget, ender du selv på jorden. Til cykelhjul hører flere dele: cykeldæk og cykelslanger, hjulsæt, nav, eger, fælge og forskelligt værktøj, der gør arbejdet med cykelhjul lettere og en del af værktøjet er uundværligt, når du roder med cykelhjul.

Cykelgear

Når din cykel er udstyret med gear, går det hele meget lettere. Det er gearene, der sørger for, at kraften fra dine ben overføres til fremtid i cyklen. Jo flere gear, jo tættere ligger de på hinanden. Gear fås ligesom alt andet i forskellige kvaliteter til forskellige priser. De dyreste gear er nødvendigvis ikke de bedste til dig. Det afhænger helt af, hvad du bruger din cykel til, og hvordan du bruger den. Er der blot til transport og lidt motion er der ingen grund til at bruge penge på state-of-the-art grej der koster boksen.

Cykelbremser

De tre primære typer bremser er fælgbremse, skivebremse og rullebremse. Alle tre bruges til at bremse en cykel. Igen er det som gearene: bare fordi de er de dyreste, er det ikke sikkert de er det bedste match til dig og dit behov.

Cykelpedaler

Mange cykler i dag leveres uden pedaler, da køberne ofte har deres egen præference for, hvilken pedal de bedst kan lide. Og ofte blev de medfølgende pedaler skiftet ud med det samme uden at blive brugt. Der er dermed mest fornuft i at levere cyklen uden pedaler, så du selv kan købe præcis de pedaler, du bedst kan lide.